Gamen

Wat doet gamen met jongeren?

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven en zeker niet uit dat van jongeren. We gebruiken de computer niet alleen voor werk of school, maar ook om contacten te onderhouden met mensen om ons heen via e-mail, social media en games. Welke voordelen en ook welke nadelen zitten er aan het gamen en wanneer wordt het een probleem?

"Ik loog tegen mijn ouders over waar ik was en hoe het op school ging."

Pieter (24 jaar)

"Ik ben Pieter. Ik ben verslaafd geweest aan gamen. Ik gamede meer dan 12 uur per dag. Ik vond het na een tijd niet eens leuk meer, maar ik wist niet meer wat ik kon doen behalve gamen. Ik voelde me heel somber."

Lees hier Pieter zijn hele verhaal

Doe de test!

Ben je bezorgd dat je kind (of een vriend/vriendin) teveel gamet? Download de DENK NA JOH app op je telefoon. Met deze app kun je makkelijk een testje doen waarbij je de resultaten kunt delen en je kunt er vrijblijvend advies vragen aan professionals. Download hier de DENK NA JOH app en doe de test!

Hackers tegen hackers

21 augustus 2017

Jongeren die uit verveling het netwerk van school platleggen, van school getrapt worden en een uitzichtloze toekomst tegemoet gaan. In Rotterdam gaan ze er wat aan doen. Hackers krijgen vanaf vandaag de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de eerste cyberwerkplaats van Nederland. Ze kunnen dag en nacht terecht in deze werkplaats en gaan de politie, de gemeente en het havenbedrijf helpen om zich beter te wapenen tegen hackers. Klik hier om alles te weten te komen over dit nieuwe initiatief.

"Het internet vergeet niet en is meedogenloos"

24 juli 2017

Naast het feit dat je aan het spelen van games of het surfen op internet verslaafd kan raken, liggen er nog meer gevaren op de loer. Het begon als een sprookje voor de 22-jarige Tony Kok. Hij maakte de eerste Nederlandse transfer op E-sportgebied. Bekendheid, status en een prima salaris werden hem in het vooruitzicht gesteld. Helaas heeft de gamer zich in het verleden negatief en onbeschoft uitgelaten. Dat was de reden voor PSV om zijn contract door te scheuren. Denk goed na over wat je deelt op internet.

"Ik slaap weinig en haal slechte cijfers, maar gamen gaat me geweldig af".

Doe de zelftest en vind uit of gamen voor jou een leuke hobby is of een probleem... Nadat je de test hebt ingevuld krijg je een advies. Deze zelftest is bedoeld voor jongeren onder de18.

To game or not to game

youtube.com

"Je zit altijd achter die computer!" Als dit een bekende uitspraak van u als ouder is, zijn deze voorbeelden waarvan in één irritatie voorop staat en de ander waarin zorg voorop staat misschien interessant om eens te bekijken.

Wat kun je als ouders doen op het moment dat je kind teveel aan het gamen is of als het uit de hand aan het lopen is? Kijk voor tips eens op puber en co , gameninfo of uw kind en gamen.

Gameverslaafd?

Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in 2016 blijkt dat bijna 1 op de 10 jongens tussen de 12 en 15 jaar voldoet aan de kenmerken horende bij een gameverslaving (Bron: Volkskrant, 2016) Lees hier het hele artikel

Wat is een gameverslaving en hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft?

Disclaimer en privacy

Denknajoh.nl is een website van Youz, onderdeel van Antes. Lees hier de disclaimer en privacyverklaring.