Alcohol

Wat doet alcohol met jongeren?

Voor jongeren is alcohol drinken schadelijk. Het is slecht voor de hersenen en andere organen, die in de puberteit nog volop in ontwikkeling zijn. Hoe meer je drinkt, hoe groter de risico's. Wil je meer weten over o.a. de werking van alcohol, lees dan de 5 dingen die je moet weten of doe de kennisquiz.
Wij adviseren geen alcohol te drinken voordat je 18 jaar bent.

Alcohol in het verkeer......................Denknajoh!

25 oktober 2017

Afgelopen vrijdag is een een vader samen met zijn zoontje aangereden door een dronken automobilist. De vader wordt nog in coma gehouden en zeker is dat hij blijvend hersenletssel heeft. Met alcohol achter het stuur............Denknajoh

Meer lezen

Kom je in de problemen doordat je te veel alcohol drinkt?

25 oktober 2017

Het drinken van alcohol kan een gewoonte worden. Je komt niet meer toe aan je dagelijkse bezigheden en je bent veel bezig met drank. Soms lukt het jongeren niet om hun drinkgedrag in de hand te houden. Youz kan je helpen wanneer je in de problemen raakt door alcohol of drugs. Neem eens een kijkje op youz.nl

Wanneer is bier voor de wet alcohol?

20 september 2017

Er zijn heel veel verschillende soorten bieren te verkrijgen. Normaal gesproken zit er in een flesje bier 5% alcohol, maar hier zijn ook veel uitzonderingen op. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP heeft alles feiten en cijfers nog eens op een rij gezet. Klik op de onderstaande link om te lezen wanneer bier alcoholhoudend, alcoholvrij of alcoholarm bier is

klik hier om naar de factsheet van STAP te gaan

Wat wordt er bedoeld met een standaard glas?

20 september 2017

Elke soort alcoholhoudende drank heeft zijn eigen standaardglas. Op deze manier bevat een standaardglas bier van 5% (250cc), wijn van 12% (100cc) en sterke drank van 35% (35cc) allemaal evenveel pure alcohol; namelijk 10 gram alcohol

Dus wanneer je elk drankje uit het daarvoor bestemde glas drinkt, weet je hoeveel alcohol je binnen krijgt.

Meer lezen over standaardglazen? klik dan hier

'Laat festivalbezoekers maximaal twee bier per keer halen aan de bar'  

8 augustus 2017

Wim van Dalen, directeur van Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP pleit ervoor dat bezoekers van festivals maximaal 2 drankjes per keer mogen bestellen aan de bar. Hij verwacht dat het alcoholmisbruik onder minderjarigen hierdoor af zal nemen. Wil jij weten waarom hij deze maatregel wil nemen? Lees dan hier verder.

DIT IS WAT ALCOHOL MET JE DOET...

Vlog #60 - Claerence Person

Rotterdamse danser, producer en vlogger Claerence Person zit midden in de scene en ziet hoe jongeren om zich heen denken over alcohol tijdens uitgaan.

HOE IK BIJNA M'N RIJBEWIJS KWIJT WAS...

Vlog #61 - Claerence Person

Rotterdamse vlogger, danser, producer en DJ Claerence Person vertelt over hoe hij door alcohol bijna zijn rijbewijs kwijt was in zijn nieuwste vlog!

LOSKOMEN MET EEN DRANKJE...

Vlog #62 - Claerence Person

Sommige jongeren vinden dat je alcohol nodig hebt om los te komen op een feestje. En hoe zit het met drugs? Claerence Person gaat in zijn laatste vlog op pad om te kijken hoe dat zit.

"Op dat moment kon ik helemaal niet meer helder nadenken"

Sven (16 jaar)

"Mijn ouders willen niet dat ik drink en op zich doe ik dat ook niet. Af en toe als ik met vrienden ben, drink ik een paar slokjes maar nooit veel. Na het voetballen drinken mijn teamgenoten altijd een biertje en die nemen er dan vaak voor mij ook een mee. Die middag had ik twee biertjes gedronken. ’s Avonds gingen we met z’n allen stappen..."

Lees Sven zijn hele verhaal 

Hoe gaat dat bij Halt?

Carolien, medewerker Halt

"Als een jongere via de politie bij ons aangemeld wordt, hebben wij via het proces verbaal en het verhoor informatie over de reden van aanmelding verkregen. Als een jongere onder invloed van een middel of door diefstal van alcohol in aanraking komt met de politie, wordt hier in het gesprek bij Halt aandacht aan besteed..."

Lees Carolien haar hele verhaal

Disclaimer en privacy

Denknajoh.nl is een website van Youz, onderdeel van Antes. Lees hier de disclaimer en privacyverklaring.